Despre…

Nu stiu cum e in cazul altora dar eu am inceput sa ma cunosc mai bine abia dupa varsta de 30 de ani. Pana pe la 30 de ani mi-am dorit sa lucrez in companii multinationale de renume, sa avansez, sa castig bine si sa calatoresc. Primele 3 dorinte s-au implinit insa nu am reusit sa calatoresc atat cat mi-as fi dorit.

Ulterior am descoperit ca e cu mult mai incitant sa vezi lumina soarelui cat mai des. Poate ca toata aceasta fascinatie fata de gradini am redescoperit-o tot datorita jobului, unde am fost o perioada manager pe departametul gradina, numit “regina magazinului” si nu in ultimul rand datorita calatoriilor. Deci pana la urma toate lucrurile se intampla cu un scop.

Vacantele mi le-am petrecut in mare parte, la bunici, la tara. Nu pot sa ma laud insa ca i-am ajutat la gadinarit sau la cresterea animalelor. Insa am respectat intotdeauna munca pamantului. Acum, chiar si spre uimirea mea, descopar cu pasi mici cat de multa bucurie poate sa-ti aduca…. gradinaritul! Desigur, la scara mica! :)

Locuiesc la oras dar ma bucur de o curte spatioasa. Casa este foarte mare asa ca parintii mei si-au luat demisolul iar eu si prietenul meu locuim in podul pe care l-am mansardat in intregime. Etajul este intr-o permanenta reamenajare,  suntem in santier de multi ani dar incepem sa ne apropiem de finalul lucrarilor, incet si cu multe sacrificii.

Cea mai afectata de santier a fost din pacate gradina, care cativa ani a fost un adevarat morman de moloz. Desigur a fost crunt afectat si bugetul nostru, drept urmare serviciile unui peisagist nici nu mai intrau in discutie. Asa ca ne-am luat inima in dinti si am inceput sa ne (re)amenajam singuri gradina, treptat, an dupa an. Acum suntem in al treilea an si pot sa va spun ca nu exista satisfactie mai mare dacat sa poti sa iesi sa-ti bei cafeaua in gradina. Desigur, imaginea pe care o avem noi despre cum va arata gradina este mult diferita fata de ceea ce a iesit in final, dar partea frumoasa e ca ca am invatat sa ne jucam si sa nu ne fie frica sa incercam diverse aranjamente.

Prin urmare in articolele ce le voi posta, voi incerca sa cuprind pasii pe care i-am parcurs pana in prezent, pasii pe care ii vom urma, ce am invatat si ce am descoperit in materie de gradinarit. :)

Vor mai fi si articole despre locurile pe care le-am vizitat, despre prietenii nostri necuvantatori cu care ne impartim spatiul(7 catei si 4 motani)si ne bucuram zilele si despre alte lucrusoare pe care eu le consider frumoase.

Cu drag, din mansarda,

Ivona